Filosofin bakom Evorun är att alla kan och ska kunna springa skadefritt och njutbart så som människan av anpassad att göra.

Jag som driver Evorun heter Marcus Ljungqvist. Jag är doktor i evolutionär biologi, har löptränat sedan barnsben och har 20 års sportskytte på elitnivå bakom mig. Jag håller till i Skurup med omnejd, men är även verksam i Malmö.

Jag har löptränat sedan barnsben men 2008 tog träningslivet en tvär vändning. Knä och ländrygg sa stopp och jag kunde inte springa en meter. Jag var då 30 år gammal. Jag avverkade många läkare och sjukgymnaster och lyckades till sist komma upp till att springa 5 långsamma och smärtsamma kilometrar. I sepember 2011 började jag studera min löpteknik och kombinerade detta med mina kunskaper i biologi och evolutionsbiologi. Detta gav mig insikten om att människan är utvecklad till att springa, och att springa långt.

September, oktober, november och december 2011 blev fyra månader med löpning barfota på Malmös vintriga gator för att hitta tekniken i min löpning. Efter det har det bara flutit på. I maj 2011 sprang jag Göteborgsvarvet och helgen därpå Kullamannen båda helt utan minsta känning någonstans i kroppen. I oktober 2013 sprang jag min första ultramaraton.


Blogg: http://evorun.blogspot.com

info@evorun.se